"Korça"
Gazeta e parë në qarkun e Korçës, prej viti 1990

Vehbi Furxhi, botuesi "Korça"

Ka lindur ne qytetin e Korçës, ne nje familje nga me te vjetrat e ketij qyteti. Babai i tij ka qene mesues, gjyshi patriot, mik i Fan Nolit. Ka mbaruar Universitetin e Tiranes ne Fakultetin e Shkencave te Natyres dhe Kursin pas Universitar per Filozofi. Ka punuar si mesues , drejtor shkolle, ddrejtor i Pallatit te Kultures Korce, Shef Arsimi-Kultures dhe Sportit, Drejtor i Radio Korca.


Më tepër

Vehbi Furxhi

Botues i gazetes "Korça"

Ka lindur ne qytetin e Korces, ne nje familje nga me te vjetrat e ketij qyteti. Babai i tij ka qene mesues, gjyshi patriot, mik i Fan Nolit. ishte pjese e parise te Korces.

Vehbi Furxhi ka mbaruar Universitetin e Tiranes ne Fakultetin e Shkencave te Natyres dhe Kursin pas Universitar per Filozofi. Ka punuar si mesues , drejtor shkolle, ddrejtor i Pallatit te Kultures Korce, Shef Arsimi-Kultures dhe Sportit per Korcen dhe devollin, Drejtor i Radio Korca. Ne korrik te vitit 1989 boton ne revisten Hosteni Nr.13, ne 2 faqe tregimin satiriko-humoristik me titull: “Tre refenjza te VERTETA”. Mbas botimit te ketij tregimi i cili pati nje jehone te madhe, per botuesin e saj u moren masa te rrepta nga pushteti i asaj kohe. Vehbi Furxhiu eshte i njohur si publicist. Si prozator ka botuar librat me tregime: “Cobanka”-“Tre refenjza te verteta dhe OLiMBiADHA”-“GiLi”-“Arixhofka Mexhide”.

Eshte Zv/kryetar i Pergjithshem i Levizjes Shqiptare per Mirkuptim e Paqe dhe Kryetar i Kesaj Shoqate per Prefekturen e Korces. Ka perfaqesuar Shqiperine ne 2 kongrese te paqes ne Athine dhe Selenik.

Eshte i martuar dhe ka tre femije. Qe nga dhjetor 1992 e deri me sot boton pa nderprerje Gazeten e Pavarur "Korca". Si publicist ai ka shkruar e shkruan ne shtypin qendor, pervec shkrimeve ne Gazeten Korca.

Botime nga Vehbi Furxhi


Më tepër